Εκτός από το να κολυμπήσετε στα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά, θαυμάζοντας την φυσική ομορφιά σε όλο της το μεγαλείο; Νιώθοντας συνάμα ασφαλής με τα βουνά του Πάρνωνα να σας προστατεύουν; Αλλά και ότι βρίσκεστε ένα βήμα από τις Σπέτσες και τη Σπετσοπούλα (είναι τόσο κοντά που όταν έχει ξαστεριά φαίνονται τα σπίτια!).

Περπατήσετε στην παραλία Πουλίθρων, από την μία το λιμανάκι και από την άλλη θα συναντήσετε μικρές παραλίες – λιμανάκια και σπηλαίες (!)

Πεζοπορία στη θέση Βίγλα του βουνού όπου εκτός από μαγευτική θέα παρουσιάζει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον – ευρήματα της αρχαίας πόλης Πολίχνης!!!

Αν θέλετε να βρεθείτε περπατώντας στον ανεξερεύνητο επίγειο παράδεισο της παραλίας του Αγίου Γεωργίου, από το λιμανάκι των Πουλίθρων ακολουθείτε το μονοπάτι που εκτείνεται σε όλο το μήκος της ακτογραμμής, σε κάποιο σημείο του δρόμου συναντάτε την ΜΑΡΙΛΙΑ που δηλώνει διακριτικά την παρουσία της σε τούτο το ονειρεμένο περιβάλλον, και ο δρόμος φτάνει μέχρι και το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΤΕ ΣΤΑ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΑΝ – ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ’60 – ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΟ, ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑ;

Στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Πουλίθρων, σε κοντινή απόσταση από την Μαριλία, ακολουθήστε το παλαιό μονοπάτι που καταλήγει στο ορεινό χωριό Πηγάδι.

Για να φτάσετε στο Πηγάδι περνάτε μέσα από τον οικισμό του Λογγαρίου, όπου κάποτε ζούσαν πολλές οικογένειες, ήταν ένα μικρό ζωντανό χωριό, μια μικρή κοινωνία.

Μια ακόμα «συνάντηση με το παρελθόν» είναι να ανηφορίσετε στην Επάνω Γειτονιά των Πουλίθρων και να ακολουθείτε το πλακόστρωτο παλαιό μονοπάτι που καταλήγει στα Χάνια του Πυργουδίου (Τσούμος). Διανύοντας τον άλλοτε μοναδικό δρόμο που ένωνε τα Πούλιθρα με τα Πελετά, και την Κουνουπιά.

Βέβαια, φτάνοντας στην Επάνω Γειτονιά των Πουλίθρων, θα κάνετε σίγουρα μια στάση να θαυμάσετε τα παραδοσιακά σπίτια αλλά και τα νεοκλασικά που έχουν ανακηρυχθεί διατηρητέα.

***Και βέβαια, φαγητό στο ταβερνάκι ΖΑΒΑΛΗΣ με τους νοστιμότατους μεζέδες και τις ασύγκριτες συνταγές της κυρίας Σοφίας, συνταγές που ξετρέλαναν τον Νικ Νόλτε (ναι τον αστέρα του Χόλυγουντ ), ο οποίος κάθε βράδυ έτρωγε στο ταβερνάκι του ΖΑΒΑΛΗ για όσο καιρό έμεινε στα Πούλιθρα (στο χωριό και στην ευρύτερη περιοχή έγιναν γυρίσματα της τελευταίας ταινίας – ARCADIA LOST – στην οποία πρωταγωνίστησε ο αμερικανός ηθοποιός).

Ταβερνάκι ΖΑΒΑΛΗΣ : νοστιμότατο φαγητό με θέα τη θάλασσα, το ταβερνάκι βρίσκεται πάνω στη θάλασσα, τόσο κοντά που – αγναντεύοντας τις Σπέτσες και τη Σπετσοπούλα – ακούς τον ήχο που κάνουν τα κύματα ακουμπώντας στην παραλία. Και νιώθεις εκείνη τη στιγμή γαλήνη, και αγαλλίαση.